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Antioxidant capacity and composition of pitanga seeds Ciência Rural
Bagetti,Milena; Facco,Elizete Maria Pesamosca; Rodrigues,Daniele Bobrowski; Vizzotto,Márcia; Emanuelli,Tatiana.
Food industry generates a significant amount of seed wastes from the juice production, frozen pulps and jams. Considering that the characterization of wastes is the first step to determine their potential use, the aim of the present study was to determine the composition and the antioxidant capacity of seeds from pitanga fruits with different flesh colors (purple, red and orange). Chemical composition results revealed that pitanga seeds are a good source of insoluble dietary fiber, with low protein and fat levels, and no relevant differences were found among pitanga seeds from different flesh colors. Pitanga seed extracts had powerful antioxidant capacity that was partially correlated to their high phenolic content and showed some variation according to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidant capacity; DPPH; FRAP; Eugenia uniflora L..
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782009000800036
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Chemical composition of various plant extracts and their in vitro efficacy in control of Fasciola hepatica eggs Ciência Rural
Marques,Larice Tosi; Guedes,Roselena Abreu; Rodrigues,Winner Duque; Archanjo,Anderson Barros; Severi,Juliana Aparecida; Martins,Isabella Vilhena Freire.
ABSTRACT: Fasciolosis has been diagnosed in cattle, goats, sheep and horses in southern and southeastern Brazil. Effective alternative treatments are the targets of study. One promising alternative is the use of plant extracts. The aim of this study was to perform phytochemical analysis of extracts of Eugenia uniflora L., Harpagophytum procumbens, Psidium guajava L. and Stryphnodendron adstringens, and to evaluate the in vitro efficacy of these extracts on ovicidal activity in Fasciola hepatica. Plant extracts were analyzed for phytochemical properties. F. hepatica eggs were collected directly from the gallbladders of animals diagnosed as positive for fasciolosis on post mortem examination. One hundred eggs were incubated with 3 ml of each extract at...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Eugenia uniflora L.; Harpagophytum procumbens; Psidium guajava L.; Stryphnodendron adstringens; Ovicidal activity on Fasciola..
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782020000500501
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Repetibilidade da produção, número e peso de frutos de seleções de pitanga roxa Acta Agron. (Palmira)
de Lira Júnior,José Severino; Fernandes Bezerra,João Emmanoel; Lederman,Ildo Eliezer.
Este trabalho teve como objetivos avaliar a produção, número de frutos e peso do fruto de seleções de pitanga roxa (Eugenia uniflora L.) estimar por diferentes métodos seus coefificientes de repetibilidade e o número mínimo de avaliações necessárias para selecioná-las com maior confiabilidade, sob as condições edafoclimáticas da Zona da Mata Norte de Pernambuco. O método de componentes principais mostra-se eficiente para estimar coeficientes de repetibilidade da produção, número de frutos e peso da pitanga. A cultivar Tropicana (fruto vermelho) apresenta a maior produção média anual, quando comparada com as pitangas de coloração roxa. Entre as cinco seleções de pitanga roxa, a IPA-15.1 apresenta a maior produção média anual. Para peso do fruto, o melhor...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Myrtaceae; Eugenia uniflora L.; Seleção; Zona da Mata Norte de Pernambuco.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122010000100013
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Tipos e concentrações de citocinina na multiplicação in vitro de pitangueira Ciência Rural
Souza,Joseane Almeida de; Schuch,Márcia Wulff; Donini,Lorena Pastorini; Ribeiro,Mirian de Farias.
O trabalho teve como objetivo avaliar o efeito de diferentes tipos e concentrações de citocinina na multiplicação in vitro de pitangueira. Os tratamentos constituíram-se de diferentes concentrações de citocinina adicionada ao meio de cultura (zero; cinco; dez µM) e três diferentes citocininas (BAP; 2iP; zeatina). O meio utilizado foi WPM suplementado com 100mg L-1 de mio-inositol, 30g L-1 de sacarose e solidificado com ágar na concentração de seisg L-1. Segmentos caulinares com três ou quatro gemas, sem o ápice, foram incubados em frascos contendo 30mL de meio. Após a inoculação, os explantes foram mantidos em sala de crescimento com 16 horas de fotoperíodo com radiação de 27µmol m-2 s-1 e temperatura de 25±2°C. Aos 45 dias de cultivo, foram avaliados o...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Micropropagação; Eugenia uniflora L.; Frutas nativas.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782008000700040
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